47 СУ „ Христо Данов“ се класира на 7 място сред държавните софийски училища според резултата на НВО по БЕЛ

Директорът г-н В. Новачков: "Отличният преподавателски екип дава резултати"

47 СУ „ Христо Данов“ се класира на 7 място сред държавните софийски училища според резултата на НВО по БЕЛ | StandartNews.com

Столичното 47 СУ „ Христо Данов“ в квартал Иван Вазов се класира на 7 място сред държавните училища в София според НВО по български език и литература. Само 18 частни училища са напред в класацията, което му отрежда достойното 25 място от всички софийски учебни заведения и 60 място – от всички училища в България.

По математика представянето на четвъртокласниците също е достойно – 34 място в класацията на държавните, 61 – от тази на всички софийски училища и 156 място сред всички в България.

Общият брой на учебните заведения в България, попаднали в класацията е 1761, което поставя възпитаниците на 47 СУ Христо Данов сред най добрите 9% математици и в челните 3,5% по БЕЛ.

Според директорът г-н Новачков“Отличният преподавателски екип вече дава своите положителни резултати. Добрата симбиоза с родителите също допринася за все по – амбициозните цели, които постига училището.“

Само преди месец 47 СУ Христо Данов получи и заслужена награда от Столична Община за за постигнати високи резултати в областта на училищното образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай