300 лв. глоба за без маска призната в съда. Какво следва?

Съдиите решили, че жалбата на глобения е неоснователна и я отхвърлили

300 лв. глоба за без маска призната в съда. Какво следва? | StandartNews.com

Пловдивски съд потвърди глоба от 300 лева, издадена на пътник без маска, хванат в автобус. Решението на магистратите обаче е само на първа инстанция и санкционираният може да обжалва, предаде "Монитор".

Нарушителят бил изловен в градския транспорт на 22 октомври миналата година. На мъжа била връчена покана да се яви на 26 октомври в 9,30 часа в РЗИ – Пловдив, за да му съставят акт за установяване на административно нарушение. Глобеният обаче отказал да приеме любезната покана. Въпреки отсъствието му акт бил съставен и бил подписан от свидетели от РЗИ и от МВР.

Санкционираният мъж оспорил акта, но на 18 декември му съставили и наказателно постановление, като тогава му наложили глобата от 300 лева. След като получил акта, той го обжалвал пред съда. Оттам обаче го попарили. Според съдиите се установява по безспорен начин, че описаната в постановлението фактическа обстановка е вярна. На място в съда била разпитана и актосъставителката, която потвърдила какво се е случило във въпросния ден. Така магистратите преценили, че жалбата на глобения е неоснователна и я отхвърлили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай