2-годишно момиченце в критично състояние от удара

Настанено е вболница с множество травми

2-годишно момиченце в критично състояние от удара | StandartNews.com

2-годишното дете, което пострада при тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“ вчера, бе транспортирано за продължаващо лечение към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов” в София. Това съобщиха от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора.

По-рано от болницата в Стара Загора съобщиха, че детето е поставено на изкуствена вентилация, има политравма, най-тежко е засегната областта на черепната основа.

„Малката пациентка е поставена на изкуствена вентилация, има политравма, най-тежко е засегната областта на черепната основа. В резултат на удара в областта на главата и последващата травма е затруднена и нормалната функция на мозъчните структури, което води до развитието и на мозъчен оток. Това предизвика настъпването на отклонения от нормалното функциониране на дихателната и сърдечната система на детето.

Има и увреждания в областта на гръдния кош, които са стабилизирани в момента“, коментира в официално съобщение до медиите изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ проф. д-р Йовчо Йовчев.

Момиченцето е пътувало с родителите си, които са от София. Майката и таткото са с леки наранявания в резултат на катастрофата, при която 5 леки автомобила се сблъскаха заради обърнат в насрещното движение на аутобана турски ТИР „Мерцедес Актор“,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай