Започва #СедмицаНаУНСС

Столетната институция ще отбележи първата си крачка в новия век с дигитална кампания

Започва #СедмицаНаУНСС | StandartNews.com

Под мотото #ИзбирамУНСС от 17-21 май 2021 година ще се проведе виртуална #СедмицаНаУНСС. Столетната институция ще отбележи първата си крачка в новия век с дигитална кампания. Чрез live stream срещи кандидат-студентите ще се срещнат с преподаватели, настоящи и бивши студенти и ще научат за предимствата на най-големия бизнес университет в Югоизточна Европа. Ще бъде отделено време на всяка от 43-те специалности на УНСС.

Гид на виртуална разходка в три части ще бъде ас. д-р Константин Бобчев, правнук на създателят на Свободния университет за политически и стопански науки (СУПСН), днешен Университет за национално и световно стопанство, проф. Стефан Бобчев. Премиерата на първото видео от разходка ще бъде на сайта и във Фейсбук събитието още в понеделник, 17 май. Останалите 2 части ще бъдат съответно на 19 и 20 май.

Филм за УНСС е направил и известният икономически журналист Марио Гаврилов. Той ще бъде представен на 21 май, когато е и 101-ят рожден ден на Университета.

За старт на live stream срещите е избрана испанската гимназия „Сесар Вайехо“. Учениците ще имат възможност да зададат своите въпроси в понеделник, 17 май от 12:00 до 13:00 часа. Останалите live stream срещи ще бъдат във вторник, сряда и четвъртък между 13:00 и 16:00 часа.

На 18 май в рубриката #Ректорат от 13:00 до 13:30 бъдещите студенти ще могат да се запознаят с ректора проф. д-р Димитър Димитров. След него своите ресори ще представят и неговите заместници - проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики. Вторник е денят, в който и Студентски съвет ще разкаже за дейността си.

На 19 май в 11:00 часа европейският алианас от бизнес университети ще проведе първия си онлайн турнир по шах – „ENGAGE.EU Cup`21 - 1st International Online Team Speed Chess Tournament“. Той може да бъде проследен онлайн - на интернет страницата на Университета и във Фейсбук събитието. От 13:00 часа под рубриката #ИзбирамФакултет започва представянето на специалности по факултети. Пръв е Общоикономическият факултет, а след него са Финансово-счетоводен, „Управление и администрация“ и „Икономика на инфраструктурата“.

На 20 май от 10:00 – присъствено и онлайн, ще бъде представен юбилеен алманах "100 години УНСС", а след това ще бъдат поднесени цветя и венци на паметника на проф. Стефан Бобчев. #ИзбирамФакултет продължава от 13:00 часа с Факултет „Международна икономика и политика“. След него са факултет „Приложна информатика и статистика“, Бизнес факултет, Юридически факултет, Институт по интелектуална собственост и технологичен трансфер и Институт по предприемачество. Накрая ще бъдат представени и възможностите за университетския спорт. Модератор на срещите с осемте факултета и двата института, обучаващи студенти, е ас. д-р Константин Бобчев.

За празника в градината на Университета ще бъдат засадени 101 рози. Стартира и кампанията „Жива памет“ – чрез видео и аудио подкаст студентите ще научават за емблематични места и личности в университета. Информацията ще бъде достъпна чрез QR кодве. Първият ще бъде монтиран на паметника на проф. Стефан Бобчев.

Фейсбук събитието #СедмицаНаУНСС може да бъде последвано ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай