Вълчев каза ще удължава ли учебната година

Няма да преструктурират учебния материал

Вълчев каза ще удължава ли учебната година | StandartNews.com

Ще се удължава ли учебната година заради дистанционното обучение в пандемия? Просветният министър Красимир Вълчев смята, че това не се налага.

Към този момент не се налага преструктуриране на материала и удължаване на учебната година, каза министърът във Велинградското село Биркова.

Близо 450 хиляди деца отново са в класните стаи. 1500 родители са подали заявления децата им да продължат обучението си онлайн, съобщи Вълчев.

Силно се надявам следващата учебна година да започне присъствено, заяви министърът.

"Стартирахме едно от най-добрите електронни обучения. Ако има заразени деца или преподаватели, ще бъде налагана карантина на цялата паралелка", заяви Вълчев.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев с очите си видя мизерните условия, при които учат децата в местното ОУ" Д-р Петър Берон". Вълчев сам пробва неудобните стари ученически чинове, докато разговаряше с малките жители на планинското село и с техните преподаватели, заедно с домакините от общината - кметът д-р Костадин Коев и ресорният му заместник Исмаил Моллов.

За радост, това скоро ще се промени - преди дни правителството осигури на Община Велинград 1 718 000 лева за изграждане на ново училище.

Гостите бяха посрещнати традиционно с хляб и сол от деца в народни носии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай