Възможностите за професионално образование във Видин на специално изложение

Изложението на професионалното образование се проведе под мотото "Аз умея"

Възможностите за професионално образование във Видин на специално изложение | StandartNews.com

Училища в община Видин, които предлагат професионално образование и обучение, представиха пред бъдещите осмокласници специалностите, по които обучават своите възпитаници. В изложението, което се проведе на площад "Бдинци" в града, участваха Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", Професионална гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев", Професионална техническа гимназия "Васил Левски", Професионална гимназия по селско стопанство - град Дунавци и Средно училище "Петко Рачов Славейков". 

Събитието се организира по повод Европейската седмица на професионалните умения, обясни Анета Кирилова, старши експерт в Регионалното управление на образованието:

"Европейската седмица на професионалните умения е инициатива на Европейската комисия и цели да направи по-привлекателно професионалното образование и обучение в подкрепа на качествени умения и работни места чрез прояви, които се провеждат в цяла Европа." 

Началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова напомни на присъстващите ученици, че за да бъдат конкурентоспособни на съвременния пазар на труда трябва да притежават различни умения и способности: 

"В 21 век, когато говорим за дигитализация, за цифрова икономика, всеки един от вас трябва да съчетава професионалните с личните умения, трябва да ги надгражда, трябва да ги развива. Всеки един трябва да бъде креативен, иновативен, да може да работи в екип." 

Изложението на професионалното образование се проведе под мотото "Аз умея".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай