УНСС стартира академичната година с премиер и двама министри

Много новости очакват студентите и в дигитализацията

УНСС стартира академичната година с премиер и двама министри | StandartNews.com

Тържеството по откриване на новата академична учебна 2022/2023 година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще се състои днес от 10:00 часа в аула "Максима" на УНСС. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Церемонията ще бъде открита от служебния министър-председател Гълъб Донев. Ще присъстват също служебният министър на електронното управление Георги Тодоров и служебният министър на икономиката Никола Стоянов, информират от УНСС.

Церемонията, ръководена от ректора проф. Димитър Димитров (на снимката) ще се предава онлайн на сайта и във Фейсбук профила на университета.

Преди началото на новата академичната година от УНСС отбелязват, че са имали изключително успешна кандидатстудентска кампания със силен акцент върху онлайн кандидатстването и онлайн записването. Броят на кандидат-студентите спрямо държавната поръчка тази година е около два пъти и половина по-висок. Всички бройки в държавния план-прием за бакалаври в 42 специалности и в специалността "Право" за образователно-квалификационната степен "магистър" след средно образование са запълнени. За платеното обучение приемът продължава през следващите месеци.

Много новости очакват студентите и в дигитализацията. Предстои да бъде пусната изцяло обновената платформа "Уеб-студент", а студентските книжки "ще влязат" в телефоните на студентите.

УНСС ще посрещне своите възпитаници с реновирана и модернизирана учебно-материална база. Изцяло обновени са 107 учебни зали. Част от тях - шест дигитални класни стаи и две лаборатории, предлагат качествено нова инфраструктура за обучение.

От студентските общежития изцяло обновен е блок 55 "Г", продължават ремонтите и в още два от блоковете на УНСС.

Програмата по откриването на академичната учебна година на УНСС включва разнообразни събития. В 10.40 часа ректорът проф. Димитър Димитров ще награди студентите от отбора на УНСС, които заеха призови места в Националната студентска олимпиада по математика.

В 11.00 часа ще бъдат поднесени венци на паметника на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на УНСС.

От 12.00 часа ще са срещите на първокурсниците с ръководствата на факултетите и катедрите по специалности.

Ще има и церемония по връчване на свидетелствата за академичните длъжности "професор" и "доцент" в аула "Максима".

В 19.00 часа ще има безплатна прожекция на новия български игрален филм "В сърцето на машината" на режисьора Мартин Макариев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай