Понеделник,

УНСС стартира академичната година с премиер и двама министри

От: Иван Ангелов, сн. УНСС -
973
УНСС стартира академичната година с премиер и двама министри
A
A
A

Тържеството по откриване на новата академична учебна 2022/2023 година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще се състои днес от 10:00 часа в аула "Максима" на УНСС. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Церемонията ще бъде открита от служебния министър-председател Гълъб Донев. Ще присъстват също служебният министър на електронното управление Георги Тодоров и служебният министър на икономиката Никола Стоянов, информират от УНСС.

Церемонията, ръководена от ректора проф. Димитър Димитров (на снимката) ще се предава онлайн на сайта и във Фейсбук профила на университета.

Преди началото на новата академичната година от УНСС отбелязват, че са имали изключително успешна кандидатстудентска кампания със силен акцент върху онлайн кандидатстването и онлайн записването. Броят на кандидат-студентите спрямо държавната поръчка тази година е около два пъти и половина по-висок. Всички бройки в държавния план-прием за бакалаври в 42 специалности и в специалността "Право" за образователно-квалификационната степен "магистър" след средно образование са запълнени. За платеното обучение приемът продължава през следващите месеци.

Много новости очакват студентите и в дигитализацията. Предстои да бъде пусната изцяло обновената платформа "Уеб-студент", а студентските книжки "ще влязат" в телефоните на студентите.

УНСС ще посрещне своите възпитаници с реновирана и модернизирана учебно-материална база. Изцяло обновени са 107 учебни зали. Част от тях - шест дигитални класни стаи и две лаборатории, предлагат качествено нова инфраструктура за обучение.

От студентските общежития изцяло обновен е блок 55 "Г", продължават ремонтите и в още два от блоковете на УНСС.

Програмата по откриването на академичната учебна година на УНСС включва разнообразни събития. В 10.40 часа ректорът проф. Димитър Димитров ще награди студентите от отбора на УНСС, които заеха призови места в Националната студентска олимпиада по математика.

В 11.00 часа ще бъдат поднесени венци на паметника на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на УНСС.

От 12.00 часа ще са срещите на първокурсниците с ръководствата на факултетите и катедрите по специалности.

Ще има и церемония по връчване на свидетелствата за академичните длъжности "професор" и "доцент" в аула "Максима".

В 19.00 часа ще има безплатна прожекция на новия български игрален филм "В сърцето на машината" на режисьора Мартин Макариев.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички