УХТ запази таксите за платено обучение на нивата от преди COVID-пандемията

През новата учебна година ще има прием в две нови магистърски програми

УХТ запази таксите за платено обучение на нивата от преди COVID-пандемията | StandartNews.com

Таксите за платено обучение на бакалаври и магистри в различните професионални направления в редовна и задочна форма на Университета по хранителни технологии да бъдат запазени на нивата от преди COVID-пандемията, реши Академичният съвет. Предложението е на зам.-ректора по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов. Той заяви, че стъпката се предприема след обстоен анализ на реалната ситуация в страната.

По 1327 лв. на година ще плащат бакалаври и магистри, които изучават Социални, стопански и правни науки. В Технически науки за бакалаври таксата е 2424 лв., а за магистри – 2464 лв.

През новата учебна година ще има прием в две нови магистърски програми – „Технология на виното и напитките на винена основа“ под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV) и „Диететика“ към професионално направление „Биотехнологии“, която се реализира съвместно с Медицинския университет в Пловдив по проект ОМНИА. И двете магистратури са със срок на обучение 2 години редовно.

УХТ разкрива и две нови докторски програми в професионално направление „Хранителни технологии“ – „Хранителна химия“ и „Биохимия и микробиология на храните“. Академичният съвет взе решението си по предложение на декана на Технологичен факултет проф. д-р Десислав Балев.

В тазгодишната кандидатстудентска кампания (КСК 2023) вторият предварителен изпит ще се проведе на 3 юни 2023 г. Заявления за явяване се подават от 30 май до 2 юни 2023 г. на място в университета, в оторизираните бюра в страната или online.

От 13 до 30 юни 2023 г. се приемат документи за кандидатстване. При желание, кандидат-студентите могат да се явят и на последния изпит, който е на 1 юли 2023 г.

Първото класиране ще бъде обявено на 4 юли 2023 г.

Всички успешно положили предварителните изпити в УХТ трябва подадат своите документи и да посочат желаните специалности, за които искат да бъдат класирани в сроковете на кандидатстване /от 13 до 30 юни 2023 г./, припомни доц. Спасов.

Още информация за реда и условията на приема в УХТ на: https://uft-plovdiv.bg/bakalavri/.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай