Учителка осъди баща, който я нарече "овца"

Търсеното възмездие не е за материални облаги, а да се защити честта на човек, учителската професия и училището като институция, казва Мариана Жекова-Аргирова

Учителка осъди баща, който я нарече "овца" | StandartNews.com

Пловдивската учителка Мариана Жекова-Аргирова осъди баща на свой ученик, който я нарече овца, съобщи trafficnews.bg. 

На 12 март 2018 г. Борис Манолов, баща  на първокласник, се обърна към възпитателката му с думите: „Какво ми крещиш ма, овца?“. Ситуацията се разигра в един от коридорите на пловдивското  ОУ "Княз Александър Първи".

Търсеното възмездие от повдигнатото и впоследствие спечелено дело срещу клеветника не касае някакви материални облаги. То е с цел да се защити честта на човек, учителската професия и училището като институция. С тези думи преподавателят Мариана Жекова-Аргирова коментира пред TrafficNews.bg малката победа, която извоюва.

Нейната борба за справедливост от частен характер "тъжба на пострадалия" се проточи почти една година. На няколко пъти разглеждането на делото бе отлагано заради отсъствие на обвиняемия по различни причини. Но в крайна сметка съдът отсъди обвинението, което освен за морално удовлетворение на засегнатата страна, може да послужи за пример, че справедливост може да има. А подобни случаи като този има в много български училища. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай