Четвъртък,

Продължава ли дистанционното за учениците. Говори министърът

От: Стандарт -
5870
Продължава ли дистанционното за учениците. Говори министърът
A
A
A

За нас е важно през новата учебна година да имаме максимално присъствено обучение при минимален риск за ученици и учители.Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов при представянето на приоритетите и екипа на министерството.

„В постоянна връзка сме с Министерството на здравеопазването по този въпрос и мисля, че няма да има неразрешими казуси и разнопосочни сигнали по темата“, допълни той.

В момента МОН прави анализ на кадровото обезпечаване и състоянието на материално-техническата база на образователните институции. Проф. Пенов съобщи, че само преди дни Програма „Образование“ е получила официално одобрение от Европейската комисия. Отделно се работи по Плана за възстановяване и устойчивост, като общо за подобряване ефективността на образователната система ще бъдат осигурени 3,5 млрд. лева.

По думите му ще продължи и работата по стратегиите, по които Министерството на образованието и науката работи през последните години.

В отговор на журналистически въпрос министър Пенов коментира и определението на Върховния административен съд за конкурсите за директори на училища. „С оглед на опита ми очаквах подобно развитие. Обжалването можеше да се случи на различни етапи от процедурата. В момента обсъждаме как да продължим нататък. Държа да подчертая, че ще се водим от принципа за законност“, поясни служебният министър на образованието и науката.

В екипа на проф. Пенов влизат нови заместник-министри. Проф. Албена Чавдарова ще координира дейностите на МОН в областта на висшето образование и науката. Надя Младенова ще осъществява координацията на дейностите, свързани с програмирането, изпълнението и управлението на програми и проекти, финансирани със средства от европейските структурни и инвестиционни фондове. Като заместник-министър, отговарящ за средното образование, остава Мария Гайдарова.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички