Учениците от 5-ти до 12-ти клас остават онлайн

Има вариант и учениците от 1-ви до 4-ти клас да се върнат на дистанционно обучение

Учениците от 5-ти до 12-ти клас остават онлайн | StandartNews.com

Учениците от 5-ти до 12-ти клас ще продължат да учат онлайн. Това стана ясно след среща между образователния и здравния министър, предаде Нова.

На този етап за връщане на всички ученици няма как да се говори окончателно, се посочва в съобщение на здравните власти.

Директори и експерти от просветното ведомство обсъждат различни сценарии за обучението до края на учебната година. Един от тях е в клас да се завърнат само учениците, на които им предстоят външни оценявания и матури.

Има вариант и учениците от 1-ви до 4-ти клас да се върнат на дистанционно обучение ако има рязък скок на заразените, категорични са директорите. Затова призовават повече техни колеги да се ваксинират.

„Болшинството от младите колеги просто не смятат, че са рискови и поради това не са се записали за ваксина. Една голяма група са го преболедували и една малка част от колегите, които са отказали, са с различни хронични заболявания”, обяснява Диян Стаматов, директор на 119-то СУ „Акад. Михаил Арнаудов”.

До дни трябва да стане ясна и логистиката как и кога ще започне имунизирането на учителите и непедагогическия персонал. Държавата обмисля да започне и масово тестване на работещите в системата на образованието.

Разговорите за връщане на учениците ще продължат и в следващите дни. Решение може да има още този петък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай