Петък,

Тръгват тв уроците по БНТ2

От: СТАНДАРТ -
Тръгват тв уроците по БНТ2
A
A
A

Първите два видеоурока, заснети от издателската група "Просвета", които ще подпомогнат дистанционното обучение на учениците, тръгват днес по БНТ2. Всеки ден от 9,15 до 12 ч. и от 13 до 16 ч. децата се могат да се върнат в класната стая чрез малкия екран. Те не са училище до 29 март заради извънредното положение, въведено като мярка срещу разпространението на епидемията от коронавирус.

Уроците са част от образователната програма "С БНТ на училище", която е съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката, на БНТ и издателство "Просвета".

 

Първите уроци ще бъдат по български език и по математика за седми клас. Урокът по български език ще се води от Весела Михайлова - учител и автор на учебници, а урокът по математика ще бъде представен от Ирена Муташка - учител в 42-ро Основно училище "Хаджи Димитър" в София.

Уроците са заснети в рамките на новата инициатива на "Просвета" - "Уча онл@йн с учител", в която само в първите няколко дни са се включили повече от 70 000 участници. Те са задавали въпроси, споделяли са и са коментирали на интернет страницата на издателството и на страницата на му във Facebook.

Уроците ще бъдат достъпни по всяко време и на сайта на "Просвета".


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички