Петък,

Тракийски университет отново подкрепя учителите с безплатен уебинар

От: Стандарт -
250
Тракийски университет отново подкрепя учителите с безплатен уебинар
A
A
A

Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учителите наТрУ организира поредния от серията безплатни онлайн семинари, предназначени за педагогически специалисти, преподаватели и хора, работещи в образователна среда. Събитието е под надслов „Грижа за себе си“ и е насочено към преподаватели и педагогически специалисти, а обучението ще се проведе на 05.11.2021 г. от 16.00ч. до 18.00ч. чрез платформа zoom.

„В следствие на пандемията всички преподаватели, педагогически специалисти са изправени пред значителни промени и препятствия в личния и професионалния си живот. Този семинар е предназначен да помогне на хората избрали призванието да преподават, да се справят по-успешно със стреса и да повишат благополучието си. Грижата за себе си е свързана с грижата за ума и тялото, чрез активно предприемане на стъпки за подобряване на личното благополучие. Грижата за себе си подпомага устойчивостта, подобрява уменията за справяне със стреса и поддържане на баланса между работата и живота", споделят от екипа на департамента.

По време на онлайн семинара ще се акцнтира върху различни теми, сред които: 

•    Какво казва науката за активната грижа за себе си и уменията за справяне;

•    Как да правим оценка на личностното благополучие и стратегии за грижа за себе си;

•    Да откриваме на препятствия и предизвикателства, които водят до пасивно отношение при грижата за себе си;

•    Всеки участник ще може да си вземе редица нови и реално-приложими стратегии за грижа за себе си.

Лектори на събитието са доц. д-р Джон Спери – преподавател в Университет Лин във щата Флорида и проф. д-р Дебра Еънбайндър – заместник-декан, преподавател и ръководител катедра Консултиране и психология, Университет Лин във щата Флорида. 

Обучението се провежда на английски език, като е осигурен превод на български език.

Повече за събитието и заявление за участие ще откриете на сайта на ДИПКУ - https://www.dipku-sz.net/A/B/Grizha-za-sebe-si-uebinar-za-prepodavateli-i-pedagogicheski-spetsialisti/

На следващия ден е организиран краткосрочен курс с лектор проф. Уес Уинджит на тема: „Стратегии за окуражаване: Работа с ученици и родители за изграждане на общност - Адлериански подход“. Курсът представлява обучение за педагози, психолози и всички специалисти, които имат отношение към образованието и възпитанието.

По време на обучението, участниците ще имат възможност да се запознаят с теоретичните основи Адлерианския подход, за практическите задачи ще им дадат възможност да приложат наученото. Някои от акцентите в обучението са окуражаване, равенство, емпатия, етичност, образователна среда, чрез която всички участници подобряват уменията си за взаимодействие с околните - колеги, ученици и родители.

Включването в курса с проф. Уинджит се заплаща.

Линк - https://www.dipku-sz.net/A/p/Strategii-za-okurazhavane-Rabota-s-uchenitsi-i-roditeli-za-izgrazhdane-na-obshtnost/

 

 


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички