Неделя,

Тракийски университет и Югозападен университет „Неофит Рилски“ подписаха договор за сътрудничество

От: Стандарт -
791
Тракийски университет и Югозападен университет „Неофит Рилски“ подписаха договор за сътрудничество
A
A
A

 

  • Ректорите на Тракийски университет – Стара Загора и Югозападен университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Добри Ярков и проф. д-р Борислав Юруков подписаха договор за сътрудничество.

Двете институции ще работят съвместно в различни сфери: Разработване и въвеждане на съвместни образователни програми; Сътрудничество в областта на науката и образованието, както и в зависимост от своите специфични нужди в съответствие с акредитираните професионални направления; Съвместно участие в научни и научно-приложни изследвания, образователни и други проекти в рамките на национални и международни програми; Съвместно участие в национални и международни научни конференции, симпозиуми и семинари, свързани с предмета на този договор; Ще разработват съвместно на експертно ниво конкретни проекти и програми за постигане на целите и задачите, предвидени в този договор.

Тракийски университет – Стара Загора и Югозападен университет „Неофит Рилски“ ще обединят усилията си за осъществяване на съвместна дейност и сътрудничество в научноизследователската, научно-приложната, експертната и информационната дейност, подготовката на специалисти - студенти по образователно-квалификационните степени „Бакалавър“ и „Магистър“ и докторанти.

Двата университета ще си сътрудничат в учебно-преподавателска дейност и научно-изследователска работа. Съвместната работа в учебно-преподавателска дейност предвижда: Организиране и провеждане на съвместни бакалавърски, магистърски и докторантски програми/курсове; Организиране и провеждане на съвместно индивидуално или в групи практическо обучение на студенти и докторанти; Осъществяване на съвместни научни ръководства на докторанти и дипломанти; Подготовка, провеждане и изнасяне на курсове и лекции, адаптирани за различна форма на презентация (директна, електронна, дистанционна и пр.); Набиране, провеждане, контрол, удостоверяване на студентски практики и докторантски обучения; Подготовка на учебни планове, програми, учебно-методически материали, учебни пособия, помагала, стендове, работни места за експериментална и практическа работа; Обмен на преподаватели и специалисти.

Научно-изследователска работа ще включва: Организиране и провеждане на съвместни научни изследвания; Организиране на съвместни школи за млади научни работници, научни сесии, семинари, симпозиуми, конференции, конгреси и т.н.; Планиране и участие в изпълнението на съвместни научни програми, проекти, разработки и пр.; Издаване на съвместни научни публикации; Обмен на научна информация; Участие в конкурси, проекти, Европейски програми, Трансгранични проекти за сътрудничество, сесии на национални и международни фондове и други форми за финансиране на научни изследвания.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички