Техническият университет във Варна – модерен, иновативен и високотехнологичен

Студентите могат да придобият и допълнителни сертификати за професионални умения от гигантите Microsoft, Cisco и Siemens

Техническият университет във Варна – модерен, иновативен и високотехнологичен | StandartNews.com
  • Засилен интерес за ранен прием в 4 специалности, сред които и Изкуствен интелект
  • Студентите могат да придобият и допълнителни сертификати за професионални умения от гигантите Microsoft, Cisco и Siemens

Технически университет – Варна е модерен и престижен университет с 60 годишна история. Акредитиран е институционално с възможно най-високата оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация в Република България. В Технически университет – Варна се осъществява модерно обучение, което предоставя отлична перспектива за изграждане на кариера в широк спектър от инженерни професии, индустриален мениджмънт и предприемачество, агрономство или социален мениджмънт.

ТУ-Варна е един от най-динамично развиващите се университети в страната, с европейска политика и успешна реализация на студентите. Модерен, иновативен и високотехнологичен, успешно е интегриран в европейската образователна система и е лидер в сферата на техническото образование. Предлага образователно-квалификационни степени: „професионален бакалавър“, „бакалавър“, „магистър“ и образователна и научна степен „доктор“ и дава възможност за високоспециализирана професионална реализация или академично развитие.

Четирите факултета, двата колежа и департаментът на университета разполагат с най-съвременната учебна, информационна и научноизследователска инфраструктура. Общите и специализирани лаборатории, тренажорите и други модерни съоръжения са оборудвани от водещи световни фирми в областта на информационните технологии, електрониката, комуникациите, морския транспорт и др. По време на обучението си студентите могат да придобият и допълнителни сертификати за професионални умения от международни компании, като Microsoft, Cisco, Siemens и др. Стимул са и многобройните стипендиантски програми и осигурените възможности за стаж, практика и работа във фирмите - партньори на университета.

ТУ-Варна е търсен партньор в европейското научно пространство и в настоящия момент участва в над 10 големи европейски проекта. Над 100 са договорите за сътрудничество с университети от Европа, Азия, Америка. На всички студенти се предоставя възможността да осъществят академична мобилност по програма Erasmus  и други международни програми във водещи университети в Европа.

За новата академична 2022/23 година в Технически университет – Варна се отчита засилен интерес на кандидат-студентите от ранен прием към нови четири специалности – Изкуствен интелект, Киберсигурност, Автомобилна електроника (ИТС) и Строителен мениджмънт.

Обучението в Специалност „Изкуствен интелект“ спомага за реализацията на студентите като АI специалисти, които  да извършват проучвателна, проектантска, конструкторска, производствена, монтажна, експлоатационна и управленческа дейности в областта на системите с изкуствен интелект и компютърните технологии, не само като отделно направление, но и като средства, които са предназначени да решават проблеми в различни сфери на човешката дейност.

 

https://www1.tu-varna.bg/tu-varna/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай