Разказват приказки на децата по интернет

НЧ "Васил Левски 1928" в София ще продължи безплатните си уроци до края на карантината

Разказват приказки на децата по интернет | StandartNews.com

Столично читалище премести цялата си дейност в интернет заради кризата с коронавируса. Напълно безплатно децата посещават уроци по пиано, китара и английски език.

В близкото минало приказките идваха с едно завъртане на телефона. Любимият на поколения номер 177 не съществува вече 10 години. Корона кризата напомни за неговата липса и провокира екипа на столичното читалище „Васил Левски 1928“ да създаде "Приказки в пет следобед". Приказките се излъчват в реално време всеки ден в 17 часа. Разказва ги Борис Самаринов.

"Посредством платформите имаме възможност да стигнем до много повече хора и мислим, че спечелихме още нови приятели. Тъй като училището се финансира с публични средства, смятам, че това е най-малкото, което можем да направим за хората и техните деца", разказва Борис Самаринов, НЧ "Васил Левски 1928", гр. София.

Освен приказки читалището провежда безплатно онлайн уроци по английски, пеене и пиано. Сред най-любимите занимания на децата са уроците по китара.

"Мисля, че има смисъл и ще бъде полезно на всички ученици, които така или иначе идваха при мен и имахме уроци по китара лично - лице в лице", казва китаристът Здравко Кръстев.

Макар първите читалища да са създадени в средата на 19-и век, Борис вярва, че и днес потребност от тях има. Уроците ще продължат до края на извънредното положение. Достъпни са за децата от цяла България във Facebook страницата и YouTube канала на читалище "Васил Левски 1928".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай