Шок за учениците! Предрече го министър

На какво идва краят в ученето

Шок за учениците! Предрече го министър | StandartNews.com

Легендарно ученическо пособие може да отиде в небитието.

Министърът на образованието проф. Галин Цоков защити правото на учителите да избират учебниците, по които ще преподават на учениците си. Той коментира по БНТ, че така има възможност преподавателите да проявят индивидуален стил в работата си и дадат най-добра основа за изява на учениците. Министърът беше категоричен, че въвеждането на един учебник по предмет за всички училища и паралелки в тях не е добра идея.

Проф. Цоков обаче допълни, че в следващите няколко години необходимостта от учебници ще намалее и те ще променят значението си, като станат по-скоро помагало в ученето.

“В момента разработената платформа “Дигитална раница” предполага в нея да се качи съдържание от всички учебници и да се ползва от учителите съобразно нивото на неговите ученици”, обясни той.

“Ако стане по-голяма “дигиталната раница”, ще станат по-леки физическите”, коментира министър Цоков. Той подчерта също, че образователната платформа ще може да се качва и учебно съдържание, изготвено от самите учители.

Министърът напомни също, че предложенията за промени в учебните програми са отворени за обществено обсъждане. Резултатите от него ще бъдат много внимателно анализирани, обеща проф. Цоков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай