Ротация в училище за 7, 8 и 12 клас

Това е вариант за втория срок

Ротация в училище за 7, 8 и 12 клас | StandartNews.com

Здравният министър поясни, че ако се запазят данните за заболяваемостта под 120 на 100 000, от 4 февруари ще разрешат на учениците от три випуска да се върнат в клас.

Все още се мисли дали това да са децата от 7-ми, 12-ти и 8-и или 5-ти. Темата щяла да се обсъжда днес на среща с просветния министър.

"Чрез редуване ще се върнат учениците в клас - приоритетно 7, 8 и 12 клас. Следим внимателно ситуацията. Последната седмица преди 1 февруари ще бъде анализирана ситуацията и тогава ще бъде решено окончателно", заяви образователният министър в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Учениците от 5 до 12 клас ще трябва задължително да бъдат с маски в училищата. Ще се проветрява по-често, а целта е учениците да излизат по-често навън, заяви той.

Завършването на срока няма да се отложи като време. Нямаше екскурзии, нямаше грипни ваканции, обясни министърът.

Засега няма да се изместват и датите за матурите, добави Вълчев.

Притеснението на МОН идва от големият риск идва от британския щам. Рискът остава, а от друга страна, учениците в гимназиален етап до края на януари ще са 12 седмици в режим на онлайн обучение.

Вече има списък с желаещите учители, които искат да получат от ваксината срещу коронавирус. Вече 19 хил. души са заявили желание да бъдат ваксинирани, а списъкът е отворен и продължават да приемат още желаещи, каза още Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай