Сряда,

Рокада в Агенцията за професионално образование

От: Стандарт -
100
Рокада в Агенцията за професионално образование
A
A
A

Борисов смени шефката на Агенцията за професионално образование и обучение

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността председател на Управителния съвет на Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) е освободена Емилияна Димитрова, съобщиха от Министерския съвет.

Димитрова освобождава поста след изпълнен втори последователен мандат.

По предложение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на длъжността председател на УС на НАПОО се назначава Марияна Павлова, която през настоящата година приключва втори мандат като заместник- председател на Агенцията.

"На освободения от Марияна Павлова заместник-председателски пост в НАПОО се назначава Мариянка Живкова. Тя има богат професионален опит, свързан с професионалното образование и обучение, като учител и заместник- директор на Софийската професионална гимназия по туризъм. През 2017 г., 2018 г. и 2019 г. е била координатор по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование“. Участвала е в редица международни проекти, свързани с професионалното образование и обучение", посочват от МС


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички