Първолаците без система за прием. Докога

Системата за прием в първи клас в София ще бъде заключена за седмица

Първолаците без система за прием. Докога | StandartNews.com

Системата за прием в първи клас в София ще бъде заключена за седмицата, за да може да бъде извършено първото класиране за СДЯ, ДГ и ПГУ. От 18 часа днес до публикуването на класирането на 14-и май родителите на кандидат-първолаците няма да имат достъп до действията за актуализиране на профилите, заявяване на критерии и добавяне/премахване на кандидатури.

Тази есен училищния праг за първи път се очаква да преминат около 12 000 първолаци. До момента над 9500 деца вече имат своите кандидатури в системата за прием в първи клас, съобщи зам.-кметът по дигитализация Генчо Керезов в социалните мрежи.

Най-често срещаният проблем се оказва забравените потребителско име и парола за профилите, посочва още Керезов. Той припомня, че системата работи в пълна интеграция с реалните данни на общината и държавата, за да гарантираме прозрачност и сигурност на класирането.

„Поради това, веднъж регистриран ЕГН в системата, той подлежи на автоматична валидация и може да присъства само в един родителски профил“, уточнява зам.-кметът.

В периода 17-28.05. екипът на Столична община ще продължи да работи с пълна мобилизация на посочените телефони в “обратна връзка” на kg.sofia.bg и родителите, които са забравили потребителски имена и пароли, могат да позвънят, за да ги актуализират

Резултатите от първото класиране за учебната 2021/2022 ще бъдат обявени на 4 юни. След това родителите ще имат 5 работни дни, за да запишат приетите на първо класиране. Те трябва да направят това от 7 до 11 юни в 17 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай