Вторник,

Пуснаха резултатите от НВО след 7 клас

От: Рачо Рачев -
250
Пуснаха резултатите от НВО след 7 клас
A
A
A

Постигнатите резултати от изпитите след 7 клас трябваше да се обявят до 29 юни, но министерството е готово да ги обяви още днес преди обяд, съобщи в Сутрешния блок на БНТ зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Резултатите могат да бъдат проверени ТУК

По думите и оценителите са положили много усилия, така че резултатите да бъдат готови по-рано. "Защото е ясно какво е вълнението и притеснението на децата и най-вече на техните родители", каза Михайлова.

Михайлова се надява децата да са се представили добре и резултатите да не са драстично по-ниски от миналата година, въпреки ситуацията, при която приключва учебната година.

Системата направи много усилия, а държавните зрелостни изпити показаха, че това обучение си е струвало и който иска е положил усилия, каза още тя.

По отношение на предвижданите интегрирани тестове след 4, 7 и 10 клас Михайлова заяви, че задължително остава изпитът по български език и математика, но се дава възможност да има в тестовете и въпроси и по други предмети.

"Често има упреци към националното външно оценяване, че се съсредоточава само върху български език и математика и едва ли не учениците се съсредоточават само към тези предмети. С новата форма ще се проверяват знания и умения на учениците, които са важни и ще могат да продължат в следващия етап", каза зам.-министърът на образованието.

Тя смята, че това не е притеснително и учениците ще могат да покажат добре какво са научили. 


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички