Пак бележки от родител при отсъствие в час

Удължават разпоредбата и за втория срок

Пак бележки от родител при отсъствие в час | StandartNews.com

 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е изпратила молба до образователния министър Красимир Вълчев за удължаване на срока, в който отсъствията на децата, които посещават подготвителни групи в общинските детски градини и общинските училища, се извиняват в бележка от родител. Това съобщиха от общинската дирекция „Образование".

Възможността да не се пишат отсъствия за децата в задължителна предучилищна възраст се въведе през учебната 2020 – 2021 година във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната. От нея могат да се възползват общини, попадащи в „червената“ или „оранжевата“ зона.

Кметовете на всички общини могат да направят предложение на просветния министър да не се пишат отсъствия на децата, които не трябва да пропускат забавачката, но това може да бъде само за определен срок. Вълчев вече издаде такава заповед за столицата, но той изтича в края на януари. Затова и градоначалникът е подал нова молба.

Всички одобрени до този момент молби изтичат в края на месеца, затова тази процедура трябва да се приложи и в останалите области, попадащи в жълта или червена зона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай