Броят учениците във Видинско

Областният управител на Видин Албена Георгиева проведе заседание на Областния координационен център

Броят учениците във Видинско | StandartNews.com

Във Видин заседава областният координационен център по механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. На воденото от областния управител Албена Георгиева заседание присъстваха и началникът на РУО Веселка Асенова, представители на общини от Видинска област, експерти от РДСП, РЗИ и ОДМВР.

Областният управител Албена Георгиева  открои добрите съвместни усилия на институциите на територията на област Видин, дали резултат при справяне с връщането в образователната система на необхванати или отпаднали деца и ученици през изминалата учебна година.
          
На заседанието представителите на общините от областта информираха присъстващите за броя на децата и учениците, идентифицирани като необхванати, отпаднали или застрашени от отпадане от образователната система през учебната 2018-2019г. Докладван бе и броят на предоставените стипендии за подпомагане на достъпа до образование и предотвратяване на отпадането.

Обсъдени бяха предприетите мерки и наложени наказания и санкции за неспазване на задълженията на родителите, настойниците/попечителите или лицата, които полагат грижи за децата по реда на Закона за закрила на детето, Закона за семейните помощи и др.

На заседанието бе представена информация за броя на децата и учениците, идентифицирани като необхванати, отпаднали или застрашени от отпадане от образователната система през учебната 2019-2020 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай