Няма да удължават учебната година заради грипа

Учителите знаят как да групират материала

Няма да удължават учебната година заради грипа | StandartNews.com

Четирите неучебни дни (от 6-ти до 11-ти март) заради националната грипна епидемия не са предпоставка за удължаване на учебната година. Това заяви пред „Монитор“ зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя опроверга слуховете, че грипната ваканция ще попречи за нормалното провеждане на държавните зрелостни изпити в 12-и клас и националните външни оценявания в 4-ти, 7-ми и 10-ти клас. Те няма да се отменят.

ВИЖ ОЩЕ: Грип Б си отива до 10 дни

„Не за първи път в нашата система има втора грипна епидемия. Преди десетина години имаше подобен случай. Здравето на децата е най-важно. Нека да се доверим на учителите, те знаят как да усвоят учебния материал и да създадат необходимите условия, за да няма притеснения.“, обясни Михайлова. Тя увери, че няма да отпадат теми от учебния материал, тъй като педагозите могат да обединят две в рамките на един учебен час, предавайки им различна тежест. Благодарение на новите технологии учителите могат и да изпращат допълните материали чрез различни електронни платформи. „Всеки учител ще намери индивидуалният подход с оглед спецификата на класа, в който преподава“, каза още зам.-министърът.

Отменени са единствено областният кръг на олимпиадата по информатика и информационни технологии и тази по руски език. За тях обаче ще се търсят нови дати в по-късен период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай