Новата академична година на ВУЗФ стартира с нови програми и партньорства

Семестриалните такси могат да се заплащат разсрочено, без да се оскъпяват

Новата академична година на ВУЗФ стартира с нови програми и партньорства | StandartNews.com
  • Висшето училище по застраховане и финанси стартира съвместна програма с Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий“

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) - един от най-авторитетните бизнес университети в страната стартира редовния си прием на студенти, които искат да се запишат за обучение в бакалавърските и магистърските програми на университета през новата академична 2023/2024 година.

Както всяка година, така и през сегашната ВУЗФ ще предложи много възможности за обучение на своите нови и настоящи студенти. Oт тази година студентите, които имат интерес в IT сферата ще могат да се обучават в нова бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес мениджмънт“, която ще се осъществява съвместно между Висшето училище по застраховане и финанси и Великотърновския университет. Програмата ще се изучава онлайн, като записалите се студенти ще бъдат обучавани от преподаватели от двата университета. Завършилите специалността „ИТ анализ и бизнес мениджмънт“ ще получат съвместна диплома от ВУЗФ и Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий“.

През новата академична година бизнес университетът ще осигури на студентите си и възможност да се включват в различни курсове на немския университет Coburg University of Applied Sciences and Arts. Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Coburg University of Applied Sciences and Arts, Германия подписаха договор за сътрудничество. Сключеното партньорство между двата университета осигурява много възможности за разработване и реализиране на съвместни учебни програми, заедно с научноизследователска и проектна дейност. В допълнение към това, академичният обмен на преподаватели ще осигури ефективен начин за получаване на полезни знания за студентите и от двата университета.

За академичната 2023/2024 година кандидат-бакалаврите ще могат да избират от 7 иновативни бакалавърски програми, като могат да се обучават в редовна, задочна и дистанционна форма. Университетът стартира учебната година с две нови и атрактивни програми - „Бизнес стратегии и управление на проекти“ и „ИТ анализ и бизнес мениджмънт“.

ВУЗФ е сред малкото университети в България, които предлагат обучение в нови и модерни дисциплини, съобразени с нуждите на бизнеса и пазара на труда. Това е и една от причината към настоящите програми да бъде добавена новаторската дисциплина „Финансови технологии“, чиято основна цел е студентите да придобият необходимите знания и разбирането на това как работи дигиталния финансов пазар, кои са неговите участници, институции, инструменти и регулации и как да го използват в бъдеще и да отговорят на нуждата от подобни кадри.

Приемът за бакалаври за тази година се осъществява само с препоръка от учители. Тази възможност е модерен инструмент за подбор във висшето образование. По този начин ще могат да се прецизират силните страни на кандидат-студентите, изведени от преподавателите, които са с тях неотлъчно през последните години от тяхното обучение и са проследили личностното им развитие.

Магистърските програми на университета също са изключително иновативни.

Специалностите сред магистърските програми са много разнообразни. Студентите могат да избират от 11 програми, сред които „Финтех, финанси и дигитални иновации“, която се реализира в партньорство с Българска финтех асоциация, „Зелена икономика и устойчиво развитие“, „Дигитален маркетинг и онлайн анализ“, „Банков мениджмънт и инвестиционна дейност“ и други. Всички програми могат да се видят на сайта на vuzf.bg.

Приемът за магистри през новата учебна 2023/24 година се запазва по документи.

Всеки кандидат-студент и магистър може да се възползва и от опцията за придобиване на студентски кредит.

Семестриалните такси във висшето училище могат да се заплащат и разсрочено, без да се оскъпяват.

Актуалността на предлаганите специалности, международно признатата диплома, висококвалифицираният преподавателски състав, съчетаващ успешно академична и бизнес кариера са само част от предимствата, които университетът предлага. ВУЗФ продължава да бъде водещ сред висшите училища с над 90% професионално реализирани студенти в сферата на тяхното обучение. Стажантските програми, които се предлагат на студентите през целия период на обучение довеждат до високата реализуемост на новите кадри, още докато учат в университета. През 2022 г. завършилите студенти във ВУЗФ се подреждат сред най-добре платените специалисти в направление “Икономика” – със среден облагаем доход от 2956 лв. по данни на НОИ. 

Това са само малка част от предимствата, които подреждат Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)  сред най-добрите университети за следване на икономически и финансови специалности в България, според Рейтинговата система на висшите училища на МОН за 2022/2023.

Възможностите за индивидуални консултации се запазват и ще се провеждат, както на място, така и онлайн в удобно за кандидата време. Всеки кандидат-студент, който желае да получи повече информация за университета и да избере най-подходящата за него специалност и форма на обучение може да си запази час за среща на e-mail: [email protected].

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай