Недостиг на места в детските градини в Благоевград

Добрата новина е, че през  последните години се раждат повече деца

Недостиг на места в детските градини в Благоевград | StandartNews.com

За остър недостиг на места в детските градини алармира председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков. Предложението да бъде завишен броят на децата в групите не решава проблема в най- предпочитаните заведения, информира БНР.

Десетки сигнали са подали до Общинския съвет родители, които са извън класирането за прием в посочените от тях детски градини, въпреки, че имат максимален брой точки по утвърдените критерии: "От справката, която ни е представена, е видно, че свободни места има само във филиалите, т.е. по селата. Абсолютно във всички детски градини на територията на общината има неприети деца".

В две от детските заведения трябва да се търси спешно решение за разкриване на филиали в близките училища, където има предучилищни групи. За това са настояли родители в писмо до председателя на ОбС Радослав Тасков: 

"Аз ще напиша едно писмо до кмета на общината, в което ще му предложа този вариант общината да инвестира за усвояване на такива помещения, така че да се ползват от есента".

Добрата новина е, че през  последните години се раждат повече деца. Проблемът е, че още не е стартирало изграждането на трите нови детски градини, за които е било осигурено финансиране от 7 милиона лева още през 2019 година, но терените се оказали неподходящи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай