Навръх 24 май проф. Моллов получи „Почетния знак на Пловдив“

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов получи „Почетния знак на Пловдив“.

Навръх 24 май проф. Моллов получи „Почетния знак на Пловдив“ | StandartNews.com

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов получи „Почетния знак на Пловдив“. Това стана на тържествена церемония в Актовата зала на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ на 24 май и е част от честванията за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост под тепетата. Отличието му бе връчено от председателя на Общинския съвет в Пловдив Александър Държиков, който припомни, че решението за удостояването на уважаваните пловдивски ректори бе взето през април 2023 г.

Проф. Моллов благодари и заяви, че за него е чест да получи почетния знак на Пловдив. Приемам наградата с радост и в контекста на 70-та годишнина, която Университетът по хранителни технологии отбелязва тази година с поредица от събития, каза той. Благодари за успехите на своя екип и ги поздрави за всекидневните усилия. От 2023 г. УХТ вече е третият университет в света, в който се провежда обучение под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV. „Дипломите на завършилите програмата “Technology of Wine and Wine-Based Beverages” отварят вратите на винарските изби по цял свят.

 

„УХТ е единственият български университет, който членува в Международната асоциация на винарските университети, което е част от нашите усилия да прославяме България“, посочи проф. Моллов.

„Особено съм щастлив да връча почетния знак на града на хора с огромни постижения в науката, които са приели за своя кауза да помагат на Пловдив не само в посока високото качество на образованието, което предлагат управляваните от тях висши училища. Но и за това, че по време на своите мандати са превърнали университетите в активен партньор на местното самоуправление“, заяви Държиков.

Кметът Здравко Димитров поздрави присъстващите, които определи като съвременните будители и книжовници, които разпространяват словото. Днес е най-българският празник, ценя вашия труд, защото всеки ден с любов давате частица от себе си на младите хора. Благодаря и поклон!“, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай