Любимци на учениците: Учители станаха звезди в TikTok

Николай Чакалов и Ралица Бъчварова намериха начин да са по-близо до учениците

Любимци на учениците: Учители станаха звезди в TikTok | StandartNews.com

Днес всички се връщат в клас, но някои учители ще останат и онлайн.

Николай Чакалов е учител по физическо, но и звезда в социалните мрежи TikTok и Instagram, съобщава bTV.

"Точно когато беше пандемията, беше наистина много голяма скука и реших да си изтегля приложението TikTok. От там започнах да гледам, реших да си публикувам едно или две клипчета, видях, че хората се радват на това, което правя", спомня си Николай.

А учениците с радост приемат хобито на своя преподавател.

"Като ме виждат по коридора, вече всички ме познават, казват ми: "Здравейте, господине, може ли да си направим някой тикток", разказва учителят по физическо.

TikTok прави г-н Чакалов звезда и любимец на учениците.

"По-възрастните не използват това приложение и те така ме чувстват като техен приятел, започват да ми споделят, да тичат по коридора да ми кажат те какво се правили, кой тикток са гледали", обяснява той.

Николай Чакалов от 32. училище не е единственият български преподавател в любимата мрежа на учениците. Ралица Бъчварова подготвя не само забавни, но и образователни клипчета.

"Стоейки си вкъщи и имайки много свободно време, аз опитах да кача няколко видеа в платформата, първите мои последователи бяха моите ученици и те поставиха първите лайкове на видеата ми. През този период връзката между нас беше прекъсната, реалната връзка, и ние търсихме начини как да общуваме", разказва Ралица.

Учителката обаче среща и критики.

"Коментарите бяха от поздравления, възхищение, до пълно отричане и хейт. Аз си мисля, че ако моята популярност допринася с това урокът да им стане по-интересен, то си струва. Те много повече ми се доверяват, защото виждат, че аз харесвам неща, които и те харесват", обяснява учителката.

Така и учениците стават част от нейния TikTok профил.

"Понякога те ми дават идеята. Снимахме в междучасията, преди часовете, след часовете – да не си помисли някой, че ние в часовете само видеа правим. Когато станах по-популярна, ученици от съседните класове идваха в стаята и искаха да си правим снимки, да им давам автографи, моите ученици от класа го намираха за много странно и забавно и се смееха, аз им казвам: "Много ви моля, няма да се смеете и да се подигравате на моите последователи", шегува се тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Снимка: bTV
Коментирай