Кр. Вълчев каза с какво заменя грипните ваканции

Ако има бум в някоя област, учениците минават на онлайн обучение

Кр. Вълчев каза с какво заменя грипните ваканции | StandartNews.com

 

„Ако имаме бум на заразени в дадена област или община, ще се мине изцяло на обучение в електронна среда. Надяваме се, че тези прагови стойности няма да бъдат достигнати”. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, съобщи Нова телевизия. Надяваме се, че тези прагови стойности няма да бъдат достигнати”, добави още той

„Много вероятно е обаче да имаме преминаване за 1-2 седмици към обучение в електронна среда, когато дойдат сезонните грипни вируси. Това ще е много ефективна мярка за пресичане на заразата в училищата. Преди това беше грипна ваканция, а сега вече ще е дистанционно обучение”, каза още той.

„Прогнозата ми е, че в по-голямата си част обучението ще бъде по-скоро присъствено, но ще има и превключване. То е неизбежно, защото вероятно още поне 10-12 месеца ще живеем в условията на коронавирус", посочи Вълчев.

„Инфектираните ученици и учители са правопропорционални на общия брой заразени. Среднодневно имаме по 200 заразени. Нормално е да имаме между 5 и 10 заразени учители”, коментира още Вълчев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай