Херо Мустафа поздрави нова академия за дами в НБУ

Мечтайте с размах! Постигайте целите си и се целете още по-високо, призова посланичката

Херо Мустафа поздрави нова академия за дами в НБУ | StandartNews.com

Интернет Академия за жени-предприемачи стартира в Нов български университет. В официалното откриване се включи американската посланичка Херо Мустафа, която на живо приветства участничките през обучителната платформа на НБУ.

„Мечтайте с размах! Постигайте целите си и се целете още по-високо“, призова посланик Мустафа.

Това послание стигна до 36 дами от цялата страна с идеи за собствен бизнес, които в продължение на четири месеца ще се обучават напълно безплатно как да развият проектите си и да ги превърнат в реалност. Техни ментори ще бъдат водещи преподаватели от Нов български университет и представители на бизнеса.

„Ние виждаме потенциал сред всички кандидатки. И това ни дава надежда, че жените по света могат да просперират. Защото, когато жените се развиват, се развива и семейството, обществото, и цялата страна“, сподели пред бъдещите бизнесдами посланик Херо Мустафа.

Академията за жени предприемачи в НБУ се радва на огромен интерес. Над 300 дами от цялата страна изпратиха кандидатурите си, от тях журито избра 36.

Създаване на център за борба с хазартни зависимости в Благоевград, информационна платформа за намаляване на отпадъците, лаборатория за ин витро култивиране и микроразмножаване на медицински и лечебни растения, създаване на модерно читалище във Варна. Това са само част от идеите, които ще търсят своята реализация в Академията.

През следващите месеци участничките ще се обучават как да създадат своите бизнес планове, как да набират капитал и да ценообразуват продуктите и услугите си, как да създават потребности за предлаганото от тях и да комуникират с пазара, как да се свързват с мрежи на успешни собственици на бизнес, и т.н.

На финала две от участничките в Академията за жени предприемачи в НБУ ще получат начален капитал за реализиране на идеята си.

Инициативата AWE (Academy for women Entrepreneurs / Академия за жени-предприемачи) към Държавния департамент на САЩ е ръководена от Белия дом и се реализира в партньорство с Посолството на САЩ в България.

Целта й е отключване, подкрепа и развитие на икономическия потенциал на жените от различни точки на света, посредством разработване на собствен бизнес със стойност за обществото.  А идеята е до 2025 година инициативата да достигне до 50 млн. дами чрез насърчаване на благоприятна среда за участието на жените в икономиката и бизнеса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай