Гръм в образованието! Какво поискаха

Може ли да стане реалност

Гръм в образованието! Какво поискаха | StandartNews.com

Изненада , свързана със справелдиви искания в българското образование.

От синдикат "Образование“ излязоха с позиция заради агресията в обществото. Той предлага мерки, които да бъдат приложени в системата на средното образование, пише blagoevgrad24.bg.

Ето какви са те:

Да се спазва безусловно училищния правилник, регламентиран в задължителен договор, който всеки родител подписва с образователната институция.

Да се ситуират инструменти за училището – административни и финансови, за ученици и родители, които не спазват ЗПУО и училищния правилник.

Да се въведе оценка за дисциплина на българските ученици.

Да се забрани нерегламентираната комуникация между родител и учител.Да се спре с политическата и административна подкрепа на всички български институции към всеки родител написал жалба срещу образователна институция

Да се инициира обществен дебат, в който да се потърси консенсус по повод възпитанието на учениците в посока нулева толерантност към ученици, които налагат агресия към ученици, учители, родители и обществени институции.“България днес е обхваната от последствията на моралната разруха от последните десетилетия.

Крахът на традиционните ценности руши имунната система на гражданското общество. Налагания с години култ на мутрите и чалга културата, разбива традиционните християнски добродетели. Вече десетилетия неограничената и обхваната от порока свобода манифестира в българското общество, медии и училище. И взима своите жертви – нашите деца и пораснали ученици“, коментират от синдиката.

От синдиката завършват с това, че вече няма време за чакане и е необходимо да бъдат взети ефективни мерки – не само в общото антиагресивно законодателство на всички български институции, но и в мисленето на цялото ни общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай