Вторник,

Голяма новина за учениците! Как ги изненадаха

От: Редактор -
27762
Голяма новина за учениците! Как ги изненадаха
A
A
A

За първи път през 2023 година междусрочната ваканция за учениците ще бъде не един, а пет дни – от 1 до 5 февруари включително. Това обявиха от Министерство на образованието и науката (МОН), откъдето припомниха почивните дни за учениците през следващата година

Всички - от I до XI клас, ще имат пролетна ваканция от 8 до 17 април, а зрелостниците ще почиват по-малко - от 12-и до 17-и април (сред тях са и дните, когато празнуваме Великден).

На 6 февруари започва вторият учебен срок, който за дванадесетокласниците завършва на 16-и май.

За най-малките (от I до III клас) учебната година приключва на 31-ви май. Учениците от IV до VI клас ще учат до 15-и юни, а връстниците им в спортните училища – до 30-и юни.

Учениците от VII до XI клас завършват годината също на 30-и юни, като в периода от 1-ви юли до 30-и август обучаваните в професионални или дуални паралелки имат допълнителни две или четири седмици за производствена практика.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература за завършилите дванадесети клас ще бъде на 19-и май, а на 23-и май ще са вторият задължителен зрелостен изпит и държавният изпит за придобиване на професионална квалификация.

Дните за матурите 19-и и 23-и май са неучебни, както и тези, в които ще има НВО – 13-и и 16-и юни. 25-и май също е определен за неучебен, но е присъствен ден за училищни, просветни и културни дейности.

 


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com