Гневни учители излизат на протест заради убит на пътя ученик

Кампанията е под наслов „Пресичам правилно - не ме убивайте”

Гневни учители излизат на протест заради убит на пътя ученик | StandartNews.com

Под лозунга „Нямаме повече деца за убиване" учителите от 32-ро училище "Св. Климент Охридски" ще излязат на протест тази вечер. Там е учил блъснатият на пешеходна пътека в София 15-годишен Филип.

Училището е посещавал и Явор, момчето, което заедно с приятелката си бе блъснато на пешеходната пътека на булевард „Сливница” преди близо половин година.

„Цялото ни общество, не само ние, губи прекрасни млади хора. Нашата кампания е под наслов „Пресичам правилно - не ме убивайте”. Защото ние като учители и цялото ни общество като цяло, трябва да се грижим ежедневно и да се самовъзпитаваме да спазваме правилата”, заяви пред Нова телевизия директорката на учебното заведение Нели Костова.

Днес съдът гледа мярката на Петър Тодоров, който е обвинен за причиняване на смърт при евентуален умисъл на 15-годишния Филип, който беше блъснат на пешеходна пътека в центъра на София.

На 2 септември, малко след 21 часа Петър Тодоров блъсна момчето, което е пресичало по улица "Гурко". Кръвната проба на шофьора показа наличие на над два промила алкохол.

По време на последното съдебно заседание стана ясно, че Тодоров се е движил и с превишена скорост - с 88 километра в час при ограничение от 30 километра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай