Филиз Хюсменова стана посланик на кампания за деца

Зам.-председателят на НС подкрепя всяка образователна институция, която търси нови пътища

Филиз Хюсменова стана посланик на кампания за деца | StandartNews.com

Заместник - председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова прие номинацията на детска градина „Алиса“ в София и стана посланик на дарителска кампания „Да влезеш в обувките на дядо Коледа“ за 2023 г.

Хюсменова беше гост на кръгла маса, организирана от екипа на детската градина на тема „Заедно за децата ни!“.

Във форума в зала „Импера“ родители на деца от образователната институция обмениха мнения със заместник-кмета по екология на Столична община Надежда Бобчева, кмета на район „Сердика“ Момчил Даскалов и началника на отдела по образование в района - Райна Сотирова, с Надежда Дойчинова – старши експерт в Регионално управление на образованието – София-град, заместник - директора на издателство „Аз Буки“ Венцислав Генков, бизнес дамата Димитрина Стоилова – благодетел на детската градина и организатор на коледната кампания.

На кръглата маса доц. д-р Диана Игнатова – научен секретар на катедра „Логопедия“ в СУ „Св. св. Климент Охридски“, говори за взаимодействието между детската градина и родителите, и влиянието му за личностното развитие на децата. Мнение и конструктивни предложения за работа направи бившият директор на детската градина Вела Горова.

На форума беше постигнато и подписано „Съгласие за сътрудничеството“ между директора на детска градина „Алиса“ д-р Стефка Колева и родителската общност – нова практика, чиято цел е създаване на позитивна и мотивираща среда за сътрудничество с родителите.

Пред участниците във форума, Филиз Хюсменова подчерта, че подкрепя всяка образователна институция, която търси нови пътища, която има самочувствието да опитва и да извършва промяна, насочена към развитието на децата. Тя припомни, че един от приоритетите в Стратегическа рамка за развитие на образованието, обучението и ученето в Република България за периода 2021 – 2030 г. е създаване и развиване на ефективни и сплотени училищни общности, и системна работа с родителите. Поради това форумът „Заедно за децата ни!“ е действие в правилната посока, заключи зам. – председателят на Народното събрание.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай