Понеделник,

Фандъкова: София инвестира в децата си!

148
Фандъкова: София инвестира в децата си!
A
A
A

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и столичният кмет Йорданка Фандъкова откриха новата учебна година в Първа английска езикова гимназия. Най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на учебната година в Първа Английска гимназия и 112 основно училище "Стоян Заимов".

Тази година общината изгради нов корпус към училището, който включва 22 класни стаи, зала за танци и физкултурен салон.

"За втора година посрещаме първия учебен ден с втора нова сграда. Защото най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование" заяви тя. 

"Скъпи ученици, родители, гости и учители. Днес не е официален празник, но е най-празничният ден. Днес е денят с най-много вярва в бъдещето. Ние вярваме в образованието, много неща ни разделят, но желанието за образование на децата ни обединява. Желая ви енергия и сили, защото на тях се крепи бъдещето ни. Благодаря на родителите, защото вие подкрепяте децата към по-светло бъдеще. Учете ги да уважават учителите си. Желая всички ученици да се чувстват щастливи. Поздравявам Столична община и Фандъкова за ремонтираната материална база и за новата изградена част. Поздравление за това, което прави Столична община", заяви Красимир Вълчев.

"Първият учебен ден е празник за всеки българин. От годините на българското възраждане до сега, няма семейство, което да не почита този светъл ден - празник на ума и сърцето. Благодарим на столична община и лично на Фандъкова за завършването на проекта за ремонт на гимназията. Нека да се радваме и развиваме новата визия на България. Първа английска винаги е била еталон за интелигентност и традиции. На добър час", заяви директорът на Първа английска гимназия Нели Петрова.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички