Четвъртък,

Директорите готови на още грипна ваканция

От: Рачо Рачев -
461
Директорите готови на още грипна ваканция
A
A
A

В случай, че училищата останат затворени и следващата седмица, учебният материал няма да може да бъде наваксан, предупредиха от Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България. Оттам предлагат удължаване на грипната ваканция с два дни - до петък включително, и използване на пролетната ваканция за учебен процес.

Според Диян Стаматов, председател на съюза и директор на 119 училище в София удължаването на грипната ваканция до края на тази седмица е добър ход срещу създадената паника около коронавируса и срещу събирането на много ученици на едно място.

Ако обаче класните стаи останат празни и следващата седмица, учебният материал няма да може да бъде наваксан, смята той.

„Все още не сме в ситуация, в която е безкрайно опасно. Ако това продължи още седмица, наистина би довело до проблем“.

Учебен процес през групите на класовете в социалните мрежи все още не се налага, смята Стаматов, според когото пролетната ваканция би следвало да бъде използвана за учене:

„Ако обаче има още опасност оттук-нататък, чак тогава трябва да се мисли за крайни варианти, свързани с удължаване на втория учебен срок“.

На този етап образователната система може да поеме дните, в които децата са в грипна ваканция. Ако част от материала не бъде усвоен, ще бъде преподаден в началото на следващата година, коментира по-рано в телевизионно интервю заместник-просветният министър Таня Михайлова.

В Националния оперативен щаб към момента няма данни, които да налагат удължаване на грипната ваканция, обяви по-рано днес ръководителят на щаба професор Венцислав Мутафчийски и уточни, че темата ще се обсъди отново.

В Пловдив обаче удължиха грипната ваканция в града и областта до края на седмицата.


Всички новини от категория Образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички