Денков каза как ще се обучават учениците

Решават индивидуално за всяко населено място

Денков каза как ще се обучават учениците | StandartNews.com

За всяко населено място ще се решава според ситуацията дали учениците ще се обучават присъствено или дистанционно. Ако заболеваемостта не е висока - ще има присъствено обучение, ако е много висока, то тогава трябва да пазим децата и учителите, така че ще се премине към дистанционно обучение. Това каза в Бургас служебният министър на образованието проф. Николай Денков. Той поясни, че от нивото на заболеваемост ще зависи дали ще има и ротационно въртене на класовете.

Където е възможно, в такива случаи ще се минава на две смени. Където обаче няма възможност, класовете ще се ротират - присъствено и дистанционно, каза министър Денков. Той информира, че към момента нагласите са учениците от първи до четвърти клас да се обучават присъствено. Приоритетни за присъствено обучение ще са и класовете седми и дванайсети, където ще има сериозни изпити. Просветният министър посочи, че ще се търси подходяща граница относно защитните маски в клас - от кой клас да започнат да се носят, и кога. В понеделник актуализираните насоки по тази тема ще бъдат качени в сайта на Министерството на образованието и науката.

В Бургас министър Денков участва в официалната церемония по откриването на 50-юбилейна конференция на Съюза на математиците в България, предава БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай