Чиновникът надви твореца във Факултета по журналистика

34 години във факултета спрягат глагола нищоправя

Чиновникът надви твореца във Факултета по журналистика | StandartNews.com

Факултетният съвет на ФЖМК по гениален йезуитски начин се отърва от обръщението за новите аудитории, като го прати в девета глуха, в … катедрите на факултета. Това на езика на криворазбраната дипломация му се казва вежлив отказ. Дали е вежлив?

34 години във факултета спрягат глагола нищоправя по отношение зачитане паметта на заслужили професори преподаватели. 34 години чиновници в черни ръкавели се снишават, ослушват и гледат откъде ще духне вятъра на поредните властимащи. Сега още 34 години нищоправенето ще продължи в спящите клетки на заспалата администрация, в катедрите.

Всъщност, Факултетният съвет на т.н. Факултет по журналистика и масова комуникация, сред който трудно ще намерите имена на известни журналисти, не само поруга паметта на проф. Георги Боршуков, проф. Дафин Тодоров и проф. Филип Панайотов. Бездушниците в колективния орган се изгавриха и с волята на 240 от асовете на българската журналистика, предложили три аудитории да носят имената на бившите студентски любимци.

Нито една аудитория във факултета не носи името на заслужил преподавател. Няма друг такъв факултет в България, в Европа, по света.

А се питате къде ги отглеждат днешните мисирки.

Да, преди години идеологията преобладаваше в обучението ни. Никой, обаче, не ни пречеше да творим, да мечтаем, да летим. Да станем свободни хора със собствено мнение и мислене. Ето такива 240 бивши студенти и преподаватели се опитаха да измият срама на дългогодишната чиновническа безотговорност. Административните плъхове смачкаха нашите мечти и изрязаха крилете ни.

Ние ще продължим да мечтаем и се обръщаме към така наречената горна инстанция, Академичния съвет на СУ „Св. Климент Охридски“. Там ще търсим реванш срещу студеното чиновническо бездушие.

Иначе се питам. Дали след 40 години сегашните студенти ще си спомнят за бившите си преподаватели и дали ще поискат с обръщение някоя аудитория да носи имената им. Пък дори и някой склад в мазето на Факултета по журналистика.

А иначе във факултета трябва да кръстят една друга аудитория с името „240“.

Сетете се защо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай