50 седмокласници в Клуб "Млад екскурзовод" учат историята на София

Гост-лектори в клуба бяха известни журналисти, учени, експерти

50 седмокласници в Клуб "Млад екскурзовод" учат историята на София | StandartNews.com

За втора поредна година  клуб „Млад екскурзовод“ събра близо 50 седмокласници от 19-то СУ „Елин Пелин“ в столицата. За да научат повече за историята и културата на страната ни и в частност на София. За да се опитат дапътуват през времето, да открият непознати и вълнуващи стъпки на предците ни от близкото и далечно време, да разчетат знаците, които са ни оставили като  наследство -  нашата култура, история, ценности.

Гост-лектори в клуба бяха известни журналисти, учени, експерти. Младите екскурзоводи се срещнаха със страстни пътешественици като Магдалена Гигова и Георги Милков. 

Участваха в тест игра с проф. Нели Бояджиева, рисуваха себе си като екскурзоводи и откриха неподозирани черти от характера и желанията си.  Получиха и  покана за гостуване от ръководството на Българската телеграфна агенция и научиха  любопитни подробности какво се случва в тази важна сграда. Срещнаха се с двама екскурзоводи от Регионалния музей за история на София, който за час се пренесе в 19-то училище.  Двама от участниците в Клуба – Пламен и Стефания, се подготвиха да представят някои от най-важните забележителности на район „Красно село“ пред гостите на районния празник, дошли да разгледат емблематичната сграда на района, в която днес се намира Министерството на земеделието.

Проектът „МЛАД ЕКСКУРЗОВОД“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 22  на Столична община. Партньори на фондация „Детето и фолклора“ са Район „Красно село“, Асоциацията на екскурзоводите в България  и19 СУ „Елин Пелин“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай