Зловещо убийство в центъра на Пловдив

53-годишен е умъртвил баща си в жилището му

Зловещо убийство в центъра на Пловдив | StandartNews.com

Брутално убийство е станало в центъра на Пловдив. 53-годишен е умъртвил баща си в жилището му, след което лъгал приятелите му, че не се чувства добре и затова не отговаря на телефона си, предаде Марица.

На 23 февруари близък на убития 87-годишен Г.М. направил няколко опита да се свърже по телефона с него. На позвъняванията отговарял синът му - А.М., който твърдял, че баща му не се чувствал добре. Това притеснило близкия на жертвата и той посетил жилището в централната част на Пловдив, в което бащата и синът живеели.

Там заварил вратата отворена и открил възрастния баща да лежи в безпомощно състояние, с видими наранявания, включително в областта на главата. Веднага бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители и екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

Жертвата Г.М. бил откаран в лечебно заведение, където въпреки оказаната му медицинска помощ, починал. Синът бил задържан. Същата вечер той е настанен в Център за психично здраве.

До момента са извършени огледи на местопроизшествие, приобщаване на веществени доказателства, разпити на свидетели. Назначени са съдебномедицински и психиатрична експертизи. Разследването по случая, включително за установяване на актуалното психическо състояние на сина на убития, продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай