Злокобно разкритие! Чавдар удушил и друго младо момиче

Случаят е отпреди година, мъжът е с висяща присъда

Злокобно разкритие! Чавдар удушил и друго младо момиче | StandartNews.com

Задържаният за двойното убийство в с. Лозен Чавдар Б. е с висяща присъда за друго убийство в селото. Преди година е убил друго момиче от селото, пише Трибюн бг.

ВИЖ ОЩЕ: Двойният убиец направи самопризнания, смайващи подробности

От прокуратурата съобщиха, че той е с висяща присъда, но делото е за "непредумишлено убийство". Жертвата тогава също е било младо момиче, открито със следи от душене.И днешните жертви - мъж на 33 г. и момиче на 18 г., са от селото. Делото е било за причинена смърт и е от миналата година. Софийската районна прокуратура е искала постоянен арест, но съдът го е пуснал с подписка.След това от държавното обвинение не са протестирали случая.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат! Нова версия за двойното убийство до София

ВИЖ ОЩЕ: Първа версия за двойното убийство, шокиращи разкрития

Припомняме, че в района на село Лозен тази сутрин е намерен труп на момиче.  По непотвърдена информация става въпрос за убийство.

Вчера младата жена е била обявена за издирване.Край столичния квартал "Горубляне" е открито и тялото на млад мъж.

ВИЖ ОЩЕ: Смразяващо в жегата! Два трупа край София, има арестуван

Извършва се оглед на местата, където са намерени телата. За двете убийства е задържан 34-годишен мъж. Той е криминално проявен.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че заподозреният за убийствата е бил арестуван между Айтос и Бургас. Той е задържан на АМ "Тракия"  и в момента е в полицейското управление в Айтос.

Има образувано досъдебно производство в случай на неотложност на 04.08.2023 г. от разследващ полицай при СДВР.

Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщиха от прокуратурата.

Според самопризнанията на Чавдар той е убил жертвите през интервал от два часа. Тялото на ученичката хвърлил край с. Лозен, а трупа на мъжа край Горубляне.

По неофициална информация у задържания е намерен боен пистолет. Твърди се, че няма връзка между двамата убити, а само извършителят е един и същ.

По случая са работили СДВР,  Националната полиция и органите на реда в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай