Златните монети на Златанов си седят при него

Не са изчезнали, а са в дома му

Златните монети на Златанов си седят при него | StandartNews.com

Златните монети, за които в разследване на Антикорупционния фонд бизнесменът Илия Златанов твърдеше, че са изчезнали след изземането им при ареста на неговия сина, са открити в дома му. Това обявиха от Специализираната прокуратура по повод вчерашната акция в дома на Златанов.

"В хода на претърсването са намерени и иззети голям брой монети от жълт метал, документи и фактури. Към настоящия момент от извършения оглед на част от иззетите веществени доказателства - монети от жълт метал, се установява, че същите съвпадат с върнатите с постановления на прокурори при Специализирана прокуратура от 18 февруари 2020 г. и 26 март 2020 г. във връзка с подадена молба от лицето И.З., в качеството му на управител на "ИЗАМЕТ 1991" ООД.

Монетите са върнати с приемно-предавателни протоколи. В постановленията се посочва, че монетите не са предмет или средство на престъпление и не подлежат на отнемане в полза на държавата.

"Продължава огледът на останалата част от иззетите на 7 юли 2020 г. веществени доказателства, с оглед установяване дали същите съвпадат с върнатите с приемно-предавателни протоколи.

При констатирани нови обстоятелства, които не биха попречили на разкриване на обективната истина, Специализирана прокуратура ще уведоми българската общественост", добавят от Спецпрокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай