Златко Баретата: Алексей ще разбере кой е зад атентата

Златко Баретата: Алексей ще разбере кой е зад атентата | StandartNews.com

Алексей Петров е прозорлив, ще разбере кой стои зад атентата срещу него. Това заяви в интервю за "Нова телевизия" Златомир Иванов - Баретата. Той отхвърли всички намеци, че може да стои зад стрелбата срещу Алексей Петров. И изрази готовност да застане пред детектора на лъжата. Двамата са бивши съдружници в застрахователна компания.

Според Баретата е много странно, че нападателите срещу Алексей Петров не са опожарили колата и са оставили материал. "Или са чужденци, на които не им пука, или насочват нанякъде", усъмни се Баретата и даде за пример, че стрелците срещу него са опожарили веднага помещението срещу Съдебната палата.

Той си припомни атентата срещу него. "В мен имаше 10 куршума. Единият мина през главата ми. Чист късмет. Това сподели Златко Баретата по повод стрелбата срещу него преди 2 години на влизане в Съдебната палата, "От самото начало осъзнах какво става. Имаше постановка. Извикахме линейка, а не дойде. Стрелците ми направиха услуга, като запалиха таванското помещение. С пожарната дойде линейка, която ме откара в "Пирогов". Имах близо 3 литра кръв в крака и корема", сподели още известният застраховател.

Баретата е сигурен на 90 процента кой стои зад стрелбата срещу него. Според Златомир Иванов и полицаите са наясно.

По-рано днес "Пик" се свърза с Алексей Петров. Бившият съветник в ДАНС сподели, че е силно възмутен от поведението на две медии и ще започне собствено разследване.

"Ще искам да разбера дали източниците на лансираните версии не са хората, които са стояли зад поръчката.
За мен е скандално поведението на .... телевизия, която тиражира информация, че съм се срещал със Златомир Иванов и след това съм си свалил охраната. Друга информация в същата посока бе публикувана преди това и от вестник...".
Възниква въпросът дали тиражираните лъжи са поръчани от поръчителите на атентата срещу мен? Това сериозни медии ли са или инструменти за дезинформация и в конкретния случай за погрешно насочване на специалистите, които работят за разкриване на покушението срещу мен?", категоричен е Петров (б.р. спестяваме името на медиите).

Бившият съветник на председателя на ДАНС ще настоява разследващите да проверят кои са източниците на целенасочената информация за срещата му с Баретата, която се появи по Нова телевизия.
Експертите определиха случая като терористичен акт, следователно трябва да се провери дали е бил политически мотивиран.

"Въпросът е кой упражни натиск върху медиите и дали също този натиск е политически мотивиран, което също е форма на тероризъм. Изумен съм, че върху тези две медии се упражнява натиск да фабрикуват версии! Фабрикуването на версии по този начин означава, че някой се опитва да отклони вниманието от истинските извършители. Това е сериозно престъпление! Никой не може да ме спре да направя собствено разследване. Естествено ще сезирам и компетентните органи", категоричен е Петров.

На въпрос на ПИК дали е притеснен за живота си, Петров отговори:
"Притеснява ме факта, че някой продължава да работи срещу мен целенасочено. Това най-вероятно е свързано с целите на поръчката за отклоняване на общественото внимание от истинският извършител, на когото му се създава комфорт.
Става въпрос за нещо много сериозно като поведение. На една медия някой й е задал поведение. Опасявам се, че някой задава поведение на медиите, което е различно от тяхно и не е желано от тях.
Защото е доказуемо, че аз не съм се срещал със Златомир Иванов.
Да промениш поведението на една медия да дезинформира също е форма на тероризъм! Кой го извършва?
Това е и дефиницията на тероризма, а именно, че целта му е да промени нечие поведение", подчерта Петров пред ПИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай