Златко излезе на разходка и....откриха тялото му след две седмици

Трупът е намерен на място, където и преди е търсено

Златко излезе на разходка и....откриха тялото му след две седмици | StandartNews.com

Трупът на 46-годишния Златко Дерменджиев, издирван от 13 юли, е бил намерен снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково пред БТА. Първоначалният оглед е показал, че няма следи от насилие. 

Предстои да бъде извършена аутопсия, която да потвърди причините за смъртта на хасковлията. По информация на Haskovo.net тялото е открито в местност, която спасителните отряди и преди са обхождали. 

Златко Дерменджиев изчезна при традиционната си разходка в лесопарка "Кенана". За последно беше видян на 13 юли във вилната зона в района на Кекличево стопанство. Записи от видеокамери показаха как върви в посока към язовир "Клокотница", а след това - пеша към Кенана до язовир "Сивата вода". 

Семейството му обяви парична награда в размер на 30 000 лв. за този, който го намери жив. 

"Той няма психически или здравословни проблеми. Просто беше по-пълен и искаше да отслабне. Не знам какво се е случило. Той просто изчезва. Имаше телефон с интернет карта, защото не живее в България", каза сестрата на Златко - Валентина Дерменджиева, цитирана от bTV. 

За намирането на 46-годишния мъж бе предприета мащабна акция с участието на полиция и доброволци. Преди дни на място отиде и аварийно-спасителният екип от Перник, а от вчера сутринта в обходждането на терените северно и северозападно от Хасково се включиха и военнослужещи. Периметърът на търсенето вчера бе разширен. 

По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 юли 24-годишният Димитър Малинов от Стамболийски, който бе издирван в продължение на седмица, бе немерен, пребит до смърт. Тялото му бе открито от криминалисти от Пловдив, заровено недалеч от мястото, където младият мъж е видян за последно, припомня dir.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай