Жоро Шопа с часовници и бижута за 2 млн. евро

При обиска на имението му край Барселона полицаите описвали повече от 2 часа ценностите

Жоро Шопа с часовници и бижута за 2 млн. евро | StandartNews.com

Десетки луксозни часовници и бижута на обща стойност около 2 милиона евро са открили испанските полицаи в имението на Георги Семерджиев – Жоро Шопа в Кабрера де Мар край Барселона, пише lupa.bg. В четвъртък следобед землякът на Брендо от Тополовград беше арестуван за укривателство на Ветко и Маринела Арабаджиеви по искане на властите в България.

Семерджиев е въдворен в арест в Мадрид в очакване на екстрадицията си и вероятно ще изкара лятото в испанска килия, докато съдебните власти уредят отзоваването му в България. У нас Жоро Шопа ще бъде съден за укривателство на издирваните от закона туристически босове Ветко и Маринела Арабаджиеви, които тази пролет бяха арестувани в имението му, след като бяха в неизвестност повече от 6 месеца.

Срещу Семерджиев ще бъде повдигнато и друго обвинение – за пране на пари от престъпна дейност, но засега детайлите от това разследване се пазят в тайна от Специализираната прокуратура. Според неофициална информация, става въпрос за огромна сума пари с неустановен произход – над 12 милиона лева!

Източник от високите етажи на МВР пък разкри прелюбопитен детайл около задържането на Семерджиев в къщата му в Кабрера де Мар. Дошлите да аретуват Жоро Шопа испански полицаи са се натъкнали на впечатляваща колекция от луксозни швейцарски часовници и дизайнерски бижута – мъжки и дамски, заключени в сейф. Полицаите описвали около 2 часа скъпоценностите на Семерджиев, които имали автентични документи за произход. „Часовниците са на обща сума около 2 милиона евро – става въпрос за уникални модели на „Вашерон Константин“, „Картие“, „Аудемар Пиге“, „Юлис Нарда“, „Зенит“, „Хублот“ и други реномирани марки. Интересно е откъде Семерджиев ще докаже произхода на средствата, с които е закупил часовниците“, разказва източникът на Lupa.bg.

В България Георги Семерджиев – Шопа и неговият бос Евелин Банев – Брендо отдавна са станали пословични със страстта си към свръхлуксозните часовници. Двамата даже стопанисваха бутици за тиктакащи скъпоценности в София, а и в Букурещ.

През 2015 г. румънските власти заподозряха, че чрез продажбата на единични бройки часовници от елитни швейцарски марки  Брендо е узаконявал печалбите от наркодейността си. Наркобосът бе осъден в северната ни съседка на 10 години затвор заради трафик на кокаин, а по време на съдебния процес срещу него наяве изскочиха данни, че той е стопанисвал няколко бутика за часовници в Букурещ, като магазините са работили като прикритие за нелегалните финансови операции на тополовградския Пабло Ескобар. Евелин Банев - Брендо е в неизвестност от 2 години, той е издирван с две бюлетини на Интерпол – по искане на България и Румъния заради влезли в сила присъди за пране на пари от наркотрафик и внос на дрога през пристанищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай