Вторник,

Жестоко убийство заради дете

От: СТАНДАРТ -
628
Жестоко убийство заради дете
A
A
A

Зверско убийство заради документите за пътуване на 10-годишно дете в чужбина потресе Стара Загора. Трима души са задържани за умишлено убийство и принуда в Града на липите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция във връзка със смъртта мъж е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура. 45-годишна жена и 21-годишният й син са задържани за умишлено убийство и принуда. За принуда, в съучастие със задържаните, е привлечен и 28-годишен мъж. Той е племенник на жената.

На 23 юни тримата обвиняеми отишли в къща в старозагорски квартал, където живеели 76-годишен мъж и 52-годишният му син. Тримата обвиняеми се скарали с тях заради забавено пълномощно за разрешение за пътуване в чужбина на 10-годишно дете. Те искали да принудят 52-годишния мъж  да подпише документа, а в спора  се включил и баща му. Обвиняемите му нанесли побой, 28-годишният племенник удрял и сина му, който получил лека телесна повреда. След инцидента не бил подаден сигнал в полицията.

По-късно пострадалият възрастен мъж се почувствал зле и  отишъл в дома на сестра си, за да се лекува. Ден по-късно здравословното му състояние се влошило, близките му се обадили в Спешна помощ и повикали линейка. Възрастният мъж бил откаран в болницата, където е установено, че от побоя е получил хематоми на главата. Въпреки спешната лекарска намеса и претърпяна операция, той починал на 27 юни, за което е бил подаден сигнал в полицията.

По повод събраните данни за извършено умишлено убийство, незабавно е била разпоредена Специализирана полицейска операция, при която е установено, че 45-годишната жена и 21-годишният й син са съпричастни към извършените престъпления. Първоначално те са били установени и задържани от органите на полицията, а след това и привлечени като обвиняеми.

Данните от разследването сочат, че обвиняемата се грижела за 10-годишния син на племенницата си, която била починала. Жената искала да замине да работи в чужбина и да вземе със себе си детето, за което й било нужно разрешение от 52-годишния мъж, който въпреки че не бил биологичен баща на детето, по закон се водел негов родител. Понеже той се забавил с пълномощното, тримата отишли в дома му, за да го принудят да подпише документа.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com