Жената с пистолета била безработна

Тя не е взела мерки да се дегизира

Жената с пистолета била безработна | StandartNews.com

Отчаяние в пандемията ли е била причината 34-годишна жена без криминални прояви да се опита да ограби хранителен магазин в София, заплашвайки касиерката с газов пистолет? Това ще уточняват психолози, които ще изясняват мотивите, довели жената до дръзката постъпка. Тя е била безработна, стана ясно от интервю на вътрешния министър Христо Терзийски за Нова тв.

ВИЖ ОЩЕ: Терзийски: Кражбите намаляват

"Характерното е, че тя не е взела мерки да се дегизира. Ще и бъдат назначени психиатрични експертизи, които ще изяснят мотивите и причините довели до решението й да обере хранителен магазин в София. Няма данни тя да работи някъде и най-вероятно е безработна", каза Терзийски.

“Оръжието е законно притежаван газов пистолет, който е бил на неин близък“, уточни МВР-шефът.

Охранителят в магазина е бил ударен, след това е нападната касиерката, но охранителят се е съвзел през това време и я е обезвредил, като междувременно е повикал и колеги.

Терзийски отчете намаление на всички престъпни дейности, освен при домашното насилие, през настоящата година.

Вътрешният министър разкри още, че мъжът, който измами и обра двама пенсионери пред пощенски клон в столичния квартал „Гео Милев“, скоро е излязъл от затвора. „Вярвам, че ще си получи заслуженото“, каза Терзийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай