Ромка хулиганка и 16-годишен сред обвинените в Куклен

Двама полицаи пострадали от ромските изстъпления, при които бе счупено стъкло на патрулка

Ромка хулиганка и 16-годишен сред обвинените в Куклен | StandartNews.com

Петима от задържаните за побоя в Куклен роми са задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор, съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив.

В момента привличат като обвиняеми 40-годишна жена за хулиганство с изключителен цинизъм, 22-годишен мъж за хулиганство, за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения и за унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОДМВР - Пловдив, 25-годишен мъж за хулиганство и унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил, 16-годишно момче за хулиганство и унищожаване на задно обзорно стъкло на патрулен автомобил и 21-годишен мъж за нанасяне на лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения, уточниха от прокуратурата.

До задържането на ромите се стигна след като в неделя следобед група пияни мъже нахлуха в къщата на семейство с 4 деца, за да се разправят с тях. Причината е забележка от родителите към мъжете да намалят музиката, защото децата спят. На място веднага са били изпратени патрули, но пияните нападнали и тях. Една от полицейските коли е потрошена. Напрежението е овладяно бързо, а седем души бяха арестувани.

Съседи на пострадалото семейство разказаха пред TrafficNews.bg, че още от сутринта ромите са били пияни. Музиката е била толкова силна, че се е чувала из целия квартал. По обяд пловдивската фамилия, която се събрала при роднини за Великден, помолила съседите на намалят музиката, защото децата спят. Първоначално ромите изпълнили молбата, но не след дълго веселбата продължила доста шумно. Отнякъде се чули и изстрели. Тогава пловдивчаните отново направили забележка на съседите, които скочили на бой.

По случая е образувано досъдебно производство, каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков.  Той допълни, че нощта в Куклен е преминала спокойно, но полицейското присъствие ще остане засилено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай