Затворник в отпуск уби старец край Айтос

Затворник в отпуск уби старец край Айтос | StandartNews.com

Затворник - рецидивист извърши жестоко убийство, докато е в домашен отпуск. Зловещият килър е 45-годишният Ремзи Мустафа, който в момента е излежавал ефективна присъда за изнасилване във варненския затвор. Той е бил пуснат в домашен отпуск на 9 март и трябвало да се върне в килията на 14-ти. Още в деня на излизането си от пандиза, рецидивистът е убил 75-годишния Хаккъ Али от руенското село Люляково.

Двамата били стари познати и за затворника не било никак трудно да убеди стареца да го качи в колата си. Той го принудил да кара по пътя към Айтос и близо до село Зетьово го накарал да спре колата. Там хладнокръвно го убил, като разбил черепа му с камък, а след това пренесъл тялото на около 500 метра и го захвърлил в близкото дере. Подробности за зловещото убийство разказаха на пресконференция в Бургас Административния ръководител на Бургаска окръжна прокуратура – Калина Чапкънова и Директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Според разследващите убийството е извършено след скандал между двамата мъже за пари. Кой на кого и колко е дължал тепърва ще се установява. Със сигурност се знае, че двамата са били стари познайници и не е изключено между тях да е имало и родствена връзка.

Сигналът за изчезването на 75-годишният мъж е бил подаден ден, след като той не се прибрал в дома си. Няколко часа по-късно униформените открили трупа му и още същата вечер хванали убиецът. Той е бил открит в дома си в град Дългопол, където се прибрал след жестокото убийство, за да се наслаждава на домашен отпуск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай