Заложиха бомба на съдебен изпълнител в Пловдив

Заложиха бомба на съдебен изпълнител в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Бомба е била заложена пред кантората на частния съдебен изпълнител от Пловдив Петко Илиев. Взривното устройство е било открито навреме и обезвредено преди да гръмне. Спецполицаи са успели да спрат часовника на бомбата около 19 ч.

 

Била е в пакет, оставен на партерния етаж на ул. "4-ти януари", където е кантората на Илиев. За щастие служител от офиса видял съмнителния кашон и стърчащите от него жици и веднага се обадил на съдия-изпълнителя, който пък от своя страна повикал полиция. За броени минути районът, в който се намира и Хуманитарната гимназия, е бил отцепен от служители на реда. До пристигането на спецполицаите всички хора от близките сгради са били евакуирани.

 

Самият Петко Илиев не може да намери причини, заради които е станал обект на атентат. Не е бил заплашван, но пък е работил по делата на доста известни хора, които са имали работа със съда и прокуратурата, като семейството на Цар Киро и цитрусовия бос Сотир Янков, известен като Дон Портокал. Събирал е и дългове от абонати на "Топлофикация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай